Helal Belgelendirme

"Kalite Şansa Bırakılamaz, Özgürce Seçin"
halal_logo

HELAL SERTİFİKA VE AMAÇLARI

Helal sertifikalama, muteber, ehil ve tarafsız bir kurumun, söz konusu üretimi denetlemesini, helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, onaylanmış bir belge vermesini kapsayan bir yöntemdir.

Gıdalarda helal olma şartı ile birlikte, sağlığa uygunluk ve safiyet de olması gereken şartlardır. Ayrıca Helal Sertifikalama; ülke yönetiminin kontrol birimlerine gıda emniyeti konusunda destek hizmeti de sağlar.

HELAL SERTİFİKASINA NEDEN İHTİYAÇ DUYUYORUZ?

Helal sertifikalama, Müslüman tüketici için, kabul edilebilir gıdanın ve tüketilebilir ürünün üretilmesi için gereklidir. Bu husus dünyadaki 2 milyar Müslümanın ve de helal ürün yemeği tercih eden diğer milyonlarca insanı kapsamaktadır.

HACCP SERTİFİKASI İLE HELAL SERTİFİKA ARASINDAKİ FARK NEDİR?

HACCP, endüstriyel gıda ürünleri için kaliteli bir yönetim sistemidir. Helal kavramı ile kısmen uyumlu olabilir. HACCP uygulaması, üreticinin güvenli ürün üretme hususunda istekli olduğunu gösterir.

Helal sertifikalama kurumu, Helal sertifikalama programını uyguladığı zaman. HACCP şartları ile özellikli helal olma şartlarını bir arada gerçekleştirmiş olmaktadır. HACCP, yalnız başına bir ürünü, helal yapmaz. Fakat helal bir ürün HACCP'siz yapılabilir.

ISO 9000 SERTİFİKASI İLE HELAL SERTİFİKA ARASINDAKİ FARK NEDİR?

ISO 9000, Helal kavramı ile kısmen uyuşabilen bir diğer kalite yönetim sistemidir. ISO 9000 uygulaması, üreticinin, tutarlı kalitede ürün üretmek için istekli olduğunu gösterir.

Helal sertifikalama kurumu, helal sertifikalama programını uyguladığı zaman, ISO 9000 şartı ile özellikli helal olma şartlarını bir arada gerçekleştirmiş olmaktadır.

ISO 9000, yalnız başına bir ürünü helal yapmaz.